Nationale Kringloopdag

Zaterdag 2 oktober 2021

Weer Repair Café in Kringloop Kampen!

Na anderhalf jaar eindelijk weer van start!

Na ruim anderhalf jaar gedwongen stilte vanwege de heersende Corona zijn we blij te mogen aankondigen dat het Kamper Repair Café op zaterdag 18 september eindelijk weer van start gaat.

Zoals vanouds wordt het Repair Café gehouden in onze winkel aan de Ambachtsstraat 3 te Kampen.

Tussen 10 en 13 uur zit er weer een team van vrijwilligers voor u klaar om samen met u te kijken of uw defecte huishoudelijke apparaat weer een nieuw leven kan krijgen.

Goed kringloopgebruik


Goed kringloopgebruik
Volgens goed kringloopgebruik is er voor gekozen om in pand zoveel mogelijk met gebruikte materialen te werken.

Zo hebben o.a, gezorgd voor de paskamers, gemaakt van gebruikte deuren en een decoratieve scheidingswand van houten pallets.

Uit kostenoverwegingen hebben we dus de mouwen zelf flink opgestroopt. Zo twijfelden de dames van de kledingverkoop geen moment om de schuurmachines en verfkwasten ter hand te nemen, terwijl de pc-, audio- en telefoonreparateurs de piepkleine schroefjes lieten voor wat ze waren en kozen voor het groffe geschut van de nietpistolen.  

Zelfwerkzaamheid
Zelfwerkzaamheid hoort bij kringloop Kampen, evenals zuinigheid, sociaal en duurzaam. De Kamper milieuorganisatie is niet voor niets een gecertificeerde 100% procent kringloop, met een officieel keurmerk, een erkende sociale onderneming zonder winstoogmerk. Dat betekent in de dagelijkse praktijk dat eventuele winsten weer terugvloeien in het bedrijf, in mens en milieu. We krijgen meer spullen binnen en met deze nieuwe winkel kunnen we ook weer meer spullen aanbieden. Dat is niet alleen goed voor het lokale milieu in Kampen, maar hiermee kunnen we ook meer banen scheppen, juist ook voor mensen die tijdelijk of permanent, tussen wal en schip zijn geraakt.

Breng uw overtollige spullen dus naar de kringloop, u ondersteunt lokaal het goede doel en spaart het milieu.

Winkel- en Brenglokatie

Winkel: Ambachtsstraat 3
8263 AJ Kampen
Openingstijden
Maandag t/m donderdag
9:00–18:00

Vrijdag
9:00–21:00
Zaterdag
9:00–17:00
Zondag - gesloten.

Brenglocatie: Milieustraat Kringloop Kampen 
vindt u aan Oslokade 1 in Kampen
Openingstijden:
Ma t/m Vr 08.00 - 17.00  
Za 09.00 - 12.30 uur

Stel een vraag