Nieuwe brenglocatie Kringloop
op drastisch vernieuwd milieupark

Op de milieustraat Kampen op  het industrieterrein Haatlandhaven gaan we uitbreiden met een nieuwe opslag- en sorteerhal. De energiezuinige hal, krijgt een omvang van zo'n 700 vierkante meter, warmtepompen, zonnepanelen en wordt gerealiseerd door WEEVER in opdracht van Recycling Kampen. 1 februari willen we de hal in gebruik nemen. Onze nieuwe brenglocatie wordt gebouwd aan de Oslokade waar ook de nieuwe hoofdingang van de milieustraat gaat komen. Het wordt een inleverpunt en geen verkooppunt.Overigens gaat het complete milieupark drastisch op de schop.

Nieuwe opzet milieupark
In de nieuwe opzet speelt veiligheid voor de bezoekers en het gemak van een snelle afhandeling een grote rol. Met twee nieuwe weegbruggen, een snelle en vooral praktisch routing wordt de milieustraat veel klantvriendelijker. Onze klanten hebben bovendien het voordeel van één loket voor afval en recyclebare spullen. Als de klanten straks het terrein oprijden, vangen wij ze  voor de weegbrug op en in overleg bekijken we wat recyclebaar is. Daarmee willen we in de stortkosten van de particulier besparen door meer recyclebare spullen innemen. Daarnaast wordt de milieustraat straks veiliger. Shovels, tractoren en ander zwaar rijdend materieel mogen dit gedeelte van de milieustraat niet langer gebruiken. Harry Mooiweer van Recycling Kampen meent: "We hebben de nieuwe routing zo uitgedacht dat bezoekers hier straks snel en veilig terecht kunnen. Met de samenwerking met Kringloop Kampen zetten wij in op de inname van meer recyclebare goederen en minder afval. Dat is ons gezamenlijke doel.”

Geen winst oogmerk
Met de nieuwbouw willen we -behalve extra milieuwinst boeken- Ook wat terug doen voor de mensen in deze omgeving. We bestaan nu al ruim dertig jaar en al die jaren zijn veel klanten ons altijd trouw gebleven. Daar gaan we wat voor terugdoen.

Spaarsysteem

Voor vaste klanten komt er straks een spaarsysteem voor zowel laten halen, brengen als het kopen van spullen bij onze organisatie. De inzameling en selectie van herbruikbare spullen is arbeidsintensief en moet professioneel gebeuren, want ook wij betalen net als iedereen stortkosten voor afval. Als zelfstandig Kamper milieubedrijf zonder subsidie, bieden we momenteel aan ruim een dozijn mensen een betaalde baan. Daarnaast hebben we voor zo’n 35 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, veilige werkplekken. Het totale aantal arbeidsplaatsen willen we in de toekomst verder uitbreiden.

Professionalisering en uitbreiding
Met de bouw van de hal hebben we meer ruimte om meer recyclebare goederen in te nemen en uiteindelijk ook weer te verkopen. Daardoor kunnen we investeren in verdere professionalisering en uitbreiding van arbeidsplaatsen. Kringloop Kampen is een coöperatie zonder winstoogmerk. Een echte sociale onderneming waar mens en milieu altijd op de eerste plaats komen. Als er winst gemaakt wordt, vloeit dat terug naar de kringloop, naar werkplekken en het goede doel!

 

Online verkoop

Om deze extra werkplekken te realiseren wil Kringloop Kampen het bestaande aanbod van spullen uitbreiden met onder andere herbruikbare bouw- en sloopmaterialen. Dat kan worden aangeboden door (bouw)bedrijven en particulieren. Verwachting is dat we al vrij snel een mooi aanbod kunnen presenteren. De bouwmaterialen gaan we uitsluitend online verkopen via een nieuwe webshop waarin we ook onze bijzondere andere spullen willen aanbieden. Denk daarbij  aan items als de grote papegaaienkooi of de super de luxe Amerikaanse dubbele koelkast zoals we die onlangs in de winkel aan de Trekvaart in IJsselmuiden konden presenteren. Daar moeten we liefhebbers voor vinden en dat gaat online een stuk sneller.

Bekijken

Winkel

Winkel: Trekvaart 33
8271 AA IJsselmuiden

Openingstijden
Maandag
13:00–18:00
Dinsdag- Woensdag - Donderdag
10:00–18:00
Vrijdag
10:00–21:00
Zaterdag
10:00–17:00
Zondag - gesloten.


Stel een vraag

Versturen