Kringloop Kampen
groeit door

Kringloop Kampen groeit door!

Kringloop Kampen bouwt aan een inclusieve samenleving. Dat betekent dat wij een maatschappij willen scheppen waarin mens en milieu centraal staan en  er voor iedereen een volwaardige plaats is. We gaan daarbij uit van het principe; 'verbeter de wereld en begin bij jezelf.'

Die filosofie heeft ons geen windeieren gelegd. Kringloopo Kampen zit behoorlijk in de lift. in 2018 zijn we met onze brenglocatie van de Dieselstraat naar een grotere hal aan de milieustraat aan de Haatlandhaven verhuisd.

In de nazomer van 2019 zijn we met de winkel verhuisd van de Trekvaart in IJsselmuiden naar Ambachtstraat 3 in Kampen.

Belangrijkste redenen om mert de kringloopwinkel te verhuizen waren een betere locatie, meer ruimte, meer parkeergelegenheid, een energiezuiniger pand en kortere logistieke lijnen met de kringloop milieustraat aan de Haatlandhaven.


Verdiepingsvloer
Voor alle kringlopers is het even flink alle hens aan dek geweest om de nieuwe kringloopwinkel weer tip top te krijgen. Zelfs in deze laatste avonduren voor de opening moest er flink 'gebufffeld' worden.

In de nieuwe kringloopwinkel is een verdiepingsvloer aangebracht waarmee de kringloop Kampen de totale vloeroppervlakte van de kringloopwinkel in vergelijking met de oude winkel aan Trekvaart, met zo’n 500 vierkante meter heeft vergroot. In het magazijn is een gebruikte bouwlift omgebouwd tot goederenlift voor een snelle bevoorrading van de tweede verdieping.

Goed kringloopgebruik


Goed kringloopgebruik
Volgens goed kringloopgebruik is er voor gekozen om in het nieuwe pand zoveel mogelijk met gebruikte materialen te werken.

Zo hebben o.a, gezorgd voor de paskamers, gemaakt van gebruikte deuren en een decoratieve scheidingswand van houten pallets.

Uit kostenoverwegingen hebben we dus de mouwen zelf flink opgestroopt. Zo twijfelden de dames van de kledingverkoop geen moment om de schuurmachines en verfkwasten ter hand te nemen, terwijl de pc-, audio- en telefoonreparateurs de piepkleine schroefjes lieten voor wat ze waren en kozen voor het groffe geschut van de nietpistolen.  

Zelfwerkzaamheid
Zelfwerkzaamheid hoort bij kringloop Kampen, evenals zuinigheid, sociaal en duurzaam. De Kamper milieuorganisatie is niet voor niets een gecertificeerde 100% procent kringloop, met een officieel keurmerk, een erkende sociale onderneming zonder winstoogmerk. Dat betekent in de dagelijkse praktijk dat eventuele winsten weer terugvloeien in het bedrijf, in mens en milieu. We krijgen meer spullen binnen en met deze nieuwe winkel kunnen we ook weer meer spullen aanbieden. Dat is niet alleen goed voor het lokale milieu in Kampen, maar hiermee kunnen we ook meer banen scheppen, juist ook voor mensen die tijdelijk of permanent, tussen wal en schip zijn geraakt.

Breng uw overtollige spullen dus naar de kringloop, u ondersteunt lokaal het goede doel en spaart het milieu.

Winkel- en Brenglokatie

Winkel: Ambachtsstraat 3
8263 AJ Kampen
Openingstijden
Maandag t/m donderdag
9:00–18:00

Vrijdag
9:00–21:00
Zaterdag
9:00–17:00
Zondag - gesloten.

Brenglocatie: Milieustraat Kringloop Kampen 
vindt u aan Oslokade 1 in Kampen
Openingstijden:
Ma t/m Vr 08.00 - 17.00  
Za 09.00 - 12.30 uur

Stel een vraag