OVER ONS

Presentatie keurmerk 100% kringloop

Wethouder Peter Jan van der Sluis en Leonie Reijnders, directeur van Branche Vereniging Kringloopbedrijven hebben afgelopen donderdag gezamenlijk het officiële 100%kringloop keurmerk aan de muur van kringloopwinkel aan de Trekvaart bevestigd. Dit gebeurde symbolisch met een gebruikte handboor uit de vorige eeuw.

Met het behalen van het 100%kringloop keurmerk bewijst de Kamper coöperatie dat het meer is dan een handel in gebruikte spullen, maar vooral ook dat het een betrouwbare partner voor organisaties en overheden is. Bovendien is de Kringloop hiermee een gecertificeerde organisatie waar plaats is voor mensen met een afstand tot arbeidsmarkt. Wethouder Peter Jan Van der Sluis prees de Kamper Kringloop in zijn toespraak vooral vanwege de positieve ontwikkelingen in de afgelopen jaren en de belangrijke rol die het bedrijf vervuld als het gaat om beschermde werkgelegenheid.


BKN directeur Leonie Reijnders benadrukte dat het behalen van het keurmerk bepaald geen sinecure is waar dan ook de iedereen binnen de organisatie de mouwen voor moet opstropen. Kringloop directeur Henri Bouwmeester bikte vast vooruit naar nieuwe ontwikkeling waar de Kamper Kringloop de initiator van is: De Circulaire Hotspot Kampen.

In de voormalige brenglocatie van de kringloop aan de Dieselstraat zijn momenteel de voorbereidingen in volle gang voor de realisatie van circulaire werkplaatsen, upcycling, opslag en verkoop. Ook hier gaat beschermde werkgelegenheid een belangrijke rol spelen. “Doordat we meer spullen binnenhalen en minder wegooien, creëren we meer werk en kunnen we ook meer werkgelegenheid bieden”, benadrukte Henri Bouwmeester tot besluit de doelstellingen de sociale Kamper onderneming.

Winkel- en Brenglokatie

Winkel: Ambachtsstraat 3
8263 AJ Kampen
Openingstijden
Maandag t/m donderdag
9:00–18:00

Vrijdag
9:00–21:00
Zaterdag
9:00–17:00
Zondag - gesloten.

Brenglocatie: Milieustraat Kringloop Kampen 
vindt u aan Oslokade 1 in Kampen
Openingstijden:
Ma t/m Vr 08.00 - 17.00  
Za 09.00 - 12.30 uur

Stel een vraag