OVER ONS

Nieuwe brenglocatie Kringloop
op drastisch vernieuwd milieupark

Op de milieustraat Kampen op het industrieterrein Haatlandhaven hebben we fink uitgebreid  met een nieuwe opslag- en sorteerhal. De energiezuinige hal, heeft een omvang van zo'n 700 vierkante meter, warmtepompen, zonnepanelen en is gerealiseerd door WEEVER in opdracht van Recycling Kampen. 

 Per 1 februari 2019 hebben we deze hal in gebruik genomen. Onze nieuwe brenglocatie is  gebouwd aan de Haatlandhaven/Oslokade waar ook de nieuwe hoofdingang van de milieustraat zich bevindt. 

Nieuwe opzet milieupark
In de nieuwe opzet speelt veiligheid voor de bezoekers en het gemak van een snelle afhandeling een grote rol Shovels, tractoren en ander zwaar rijdend materieel mogen dit gedeelte van de milieustraat niet langer gebruiken Met twee nieuwe weegbruggen, een snelle en vooral praktische routing is de milieustraat ook veel klantvriendelijker geworden.

Onze klanten hebben bovendien het voordeel van één loket voor afval en recyclebare spullen. Als de klanten het terrein oprijden, vangen wij ze voor de weegbrug op en in overleg bekijken we wat recyclebaar is. Daarmee besparen we samen op de stortkosten.

'Buurman' Harry Mooiweer van Recycling Kampen meent: "We hebben de nieuwe routing zo uitgedacht dat bezoekers hier straks snel en veilig terecht kunnen. Met de samenwerking met Kringloop Kampen zetten wij in op de inname van meer recyclebare goederen en minder afval. Dat is ons gezamenlijke doel.”

Geen winst oogmerk
Met de nieuwbouw willen we, behalve extra milieuwinst boeken, ook wat terug doen voor de mensen in deze omgeving. We bestaan nu al ruim vijfendertig jaar en al die jaren zijn veel klanten ons altijd trouw gebleven. Daar doen we graag wat voor terug.

Spaarsysteem

Voor vaste klanten komt er straks een spaarsysteem voor zowel laten halen, brengen als het kopen van spullen bij onze organisatie. De inzameling en selectie van herbruikbare spullen is arbeidsintensief en moet professioneel gebeuren, want ook wij betalen net als iedereen stortkosten voor afval. Als zelfstandig Kamper milieubedrijf zonder subsidie, bieden we momentee,l aan ruim twintig mensen een betaalde baan. Daarnaast hebben we voor zo’n veertig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, veilige werkplekken. Het totale aantal arbeidsplaatsen willen we in de toekomst verder uitbreiden.

Professionalisering en uitbreiding
Met de bouw van de hal hebben we meer ruimte om meer recyclebare goederen in te nemen en uiteindelijk ook weer te verkopen. Daardoor kunnen we investeren in verdere professionalisering en uitbreiding van arbeidsplaatsen. Kringloop Kampen is een coöperatie zonder winstoogmerk. Een echte sociale onderneming waar mens en milieu altijd op de eerste plaats komen. Als er winst gemaakt wordt, vloeit dat terug naar de kringloop, naar werkplekken en dus naar het goede doel!

 

Online verkoop

Om extra werkplekken te realiseren heeft Kringloop Kampen haar activiteiten op meerdere fronten uitgebreid.

Door vergroting van onze inzamelcapaciteit, de ingebruikname van een nieuwe hal aan de Haatlandhaven 19b en de ingebruikname van een nieuwe winkel aan de Ambachtstraat 3 in Kampen, hebben we het bestaande aanbod flink kunnen uitbreiden. 

Voor de bijzondere winkelspullen heben we eveneens een nieuwe shop laten bouwen door Bouwmeester Media. Hier kun je bijzondre itmes vinden en bestellen zoals zeldzame boeken, schilderijen, enz.

Bekijken

Winkel- en Brenglokatie

Winkel: Ambachtsstraat 3
8263 AJ Kampen
Openingstijden
Maandag t/m donderdag
9:00–18:00

Vrijdag
9:00–21:00
Zaterdag
9:00–17:00
Zondag - gesloten.

Brenglocatie: Milieustraat Kringloop Kampen 
vindt u aan Oslokade 1 in Kampen
Openingstijden:
Ma t/m Vr 08.00 - 17.00  
Za 09.00 - 12.30 uur

Stel een vraag