Nieuwe directeur Kringloop

Kringloopwinkel Kampen heeft Henri Bouwmeester per 1 december aangesteld als nieuwe directeur van het bedrijf. Als opdracht heeft Bouwmeester gekregen de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen te nemen en de Kringloop van nieuwe impulsen te voorzien. Hij krijgt daarvoor 20 uur per week. De huidige bedrijfsleidsters Dineke Postma (afdeling inzameling) en Liesbeth van de Wolde (winkel) zijn blij de komst van de nieuwe directeur. "Tijdgebrek breekt ons momenteel op. Bijna iedereen die hier werkt heeft talloze goede ideeën, maar om die in de praktijk te brengen, komen we simpelweg tijd tekort", vertelt Dineke Postma. Ook Liesbeth van de Wolde kijkt uit naar de versterking. Zij: "De meeste collega's werken hier al vanaf de beginperiode. Bedrijfsblindheid ligt dan al snel op de loer en dat willen we graag voorkomen".

Henri Bouwmeester is geen onbekende in Kampen. In het verleden werd hij vooral bekend als oprichter/directeur van Brugmedia. Momenteel vervult hij part-time, de rol van manager/adviseur in het bedrijf van zijn zoons, Bouwmeester Media. Daarnaast kan hij als voorzitter van Radio en Televisie Omroep IJsselmond en streekomroep RMC De Nieuwe Hanze, al zijn organisatietalent aanspreken om de lokale omroepen uit de regio naar een nieuwe horizon te leiden. Bij Kringloop Kampen wacht Bouwmeester een soortgelijke taak, want ook Kringloop Kampen wil mee in de vaart der volkeren.

Onderzoek

"Onderzoek van de brancheorganisatie heeft aangetoond dat er een duidelijke tendens is dat meer mensen, meer nieuwe spullen kopen en hun huisraad sneller naar de Kringloop brengen. De gebruiksduur van heel veel spullen is verkort. Kwaliteit van de spullen in de winkel stijgt daardoor, en dat heeft weer tot gevolg dat een veel breder publiek naar de winkel aan de Trekvaart komt. Daar komt nog eens bij dat duurzaamheid voor veel mensen belangrijk is geworden. Onze weggooi maatschappij staat gelukkig steeds meer mensen tegen. Er wordt al jaren veel te vrijblijvend gepraat over duurzaamheid. Het is de hoogste tijd dat iedereen zichzelf de vraag stelt, wat kan ik bijdragen? Beginnen met je gezonde verstand te gebruiken, niets meer zomaar weggooien en minimaal een keer week binnenwippen in de kringloopwinkel," aldus de kersverse directeur die voor Kringloop Kampen veel nieuwe kansen zie.

Maatschappelijke functie

“Kringloop Kampen is een uniek bedrijf, een coöperatie, waarin de stem van de leden bepalend is. Uniek ook, omdat de Kringloop Kampen 35 jaar geleden werd opgericht, in een tijd van hoge jeugdwerkloosheid met als doel zinvolle banen te scheppen en de verspilling tegen te gaan. Nou, dat is gelukt! Er is een prachtbedrijf neergezet. Momenteel werken er ruim een dozijn betaalde professionals veelal mensen van het eerste uur. Maar ook tientallen vrijwilligers, vluchtelingen, mensen die van de rechter een taakstraf opgelegd hebben gekregen, mensen die moeilijk aan een baan komen en ga maar zo door. De Kringloop vervult ook daardoor een belangrijke maatschappelijkeen sociale functie. Shoppen aan de Trekvaart is voor veel mensen, een klein avontuurtje. Het aanbod wisselt voortdurend. Daarnaast is de winkel voor veel klanten ook een sociaal ontmoetingspunt. Heel bijzonder. Winst maken is natuurlijk noodzakelijk, maar niet het belangrijkste streven van de Kringloop Kampen. Mens en milieu staan voorop en ook dat spreekt me sterk aan.”

Uitdagingen

Behalve de vele positieve onwikkelingen wacht de Kringloop ook een aantal uitdagingen. Zo schieten de online vraag- en aanbodplatforms als paddestoelen uit de grond. Ook het aantal fysieke winkels in tweedehandsgoederen groeit. "Er is altijd veel handel in tweedehands, de vijver is groot. Kringloop Kampen heeft voldoende onderscheidend vermogen om een sterke positie in te nemen. Bovendien kunnen we nieuwe ontwikkelingen, zoals online verkoop, actiever gaan inzetten.Achteroverleunen is er in ieder geval niet bij. De toekomst ziet er in mijn ogen goed uit voor Kringloop Kampen. Er zijn veel kansen, maar natuurlijk ook uitdagingen. Daarom is het belangrijk de goede dingen te doen en de dingen goed te doen. Om te bepalen wat die precies zijn en waar de scoringskansen liggen, heb ik eerst een stevige warming-up nodig", licht de kersverse directeur een tipje van de sluier op over de koers van Kringloop Kampen.

Winkel locatie

Winkel: Trekvaart 33
8271 AA IJsselmuiden

Openingstijden
Maandag
13:00–18:00
Dinsdag- Woensdag - Donderdag
10:00–18:00
Vrijdag
10:00–21:00
Zaterdag
10:00–17:00
Zondag - gesloten.


Stel een vraag

Versturen